Recreatie- en sportblog

Hoe pak je een motorboot verkopen aan?

Je wilt graag je motorboot verkopen? Het is dan natuurlijk prettig als je zo snel mogelijk een koper vindt. En dan heb je uiteraard het liefst een deal waar jullie allebei tevreden over zijn. Wil je je motorboot verkopen, dan is een goede voorbereiding onmisbaar. Het is niet slim om te bedenken dat je de boot gaat verkopen en dat je meteen de volgende dag kijkers laat komen. Of je moet hem natuurlijk helemaal spic en span ergens hebben achter gelaten.

Hulp inschakelen bij verkoop

Heb je ook overwogen om hulp in te schakelen bij de verkoop? Natuurlijk kun je het helemaal zelf regelen, maar het kan ook handig en tijdbesparend zijn om een scheepsmakelaar in te schakelen. Je begrijpt dat een expert precies weet hoe het zit met de markt en dergelijke zaken. Ga je het zelf doen, zorg dan voor een goede advertentie. Uiteraard bestaat deze ook voor een gedeelte uit foto’s: schiet deze plaatjes pas op het moment dat je de boot helemaal bent nagelopen. Zijn er kleine defecten, die je zelf eenvoudig kunt repareren? Doe dit dan zeker even, ook maak je de boot helemaal schoon. Daarna kun je de foto’s maken en een goede advertentietekst opstellen en kies een realistische prijs. Het kan handig zijn om wat onderhandelingsruimte in te calculeren. Komt er iemand kijken, pimp dan je boot, alles staat of valt met de eerste indruk. Zeem bijvoorbeeld ook de ramen en zet een vers bosje bloemen op de tafel als je die hebt in je boot. Komt er iemand langs met serieuze interesse, dan zal er al snel een bod volgen. Ga er vanuit dat dit bedrag lager zal zijn dan de vraagprijs die jij had opgesteld. Doe zelf een tegenbod, maar ga niet over je eigen grenzen. Zorg ervoor dat je voor jezelf een bodemprijs in gedachten hebt, dat maakt de onderhandelingen makkelijker en je voorkomt op die manier bij jezelf spijt achteraf.

De deal

Lukte het om een deal te sluiten, dan volgt er nog het een en ander aan papierwerk, er moet bijvoorbeeld ook een koopakte worden opgesteld. Denk eraan dat je de boot uitschrijft bij de verzekering, het zou jammer zijn om hier zelf nog langer voor te betalen en het kan echt zoiets zijn dat je snel vergeet. Houdt tenslotte altijd in gedachten dat iets dat te mooi lijkt om waar te zijn, dat meestal ook is. Ook als het gaat om het verkopen van boten, moet je beducht zijn voor personen die proberen om fraude te plegen.


Delen