Recreatie- en sportblog

De diepte in met koffers: de HPRC koffer

Koffers worden veelvuldig gebruikt wanneer we bijvoorbeeld op reis gaan. Een koffer is een handig opbergsysteem. Koffers bestaan uit twee gelijke delen die op elkaar passen. Ze zijn hierbij aan een zijde voorzien van scharnieren. De meeste koffers van tegenwoordig kunnen worden afgesloten door middel van een cijferslot. Ook hebben de koffers tegenwoordig vaak meerdere handvatten. Er is op de koffer ook een handvat dat uitgetrokken kan worden. Dat is handig als de koffer voorzien is van wieltjes. Dan hoef je alleen maar het handvat van de koffer uit te trekken en je kunt dan de koffer verplaatsen door hem te rollen. De meeste koffers hebben een rechthoekige vorm, maar er zijn er ook die een speciale vorm hebben. Dat is onder meer belangrijk bij koffers die een muziekinstrument moeten beschermen. Zo kun je een koffer gebruiken om een viool in op te bergen of een gitaar. Er zijn ook gereedschapskoffers. Hierin zijn veel vakjes en lussen aangebracht om gereedschap in op te bergen. 

Op reis

Wanneer we op reis gaan zal een koffer vaak worden gebruikt om kleren in op te bergen. Omdat ze van een stevig materiaal worden gemaakt, van een leersoort of van een harde kunststof, kunnen er ook kostbare producten in vervoerd worden. Een koffer van een harde kunststof is geschikt om bijvoorbeeld een laptop in op te bergen. Moderne koffers hebben veel snufjes. Ze zijn voorzien van veel vakjes om bepaalde spullen op te bergen. Er zijn ook koffers die voorzien zijn van een dubbele bodem. Veel mensen denken dat ze daar spullen in op kunnen bergen die niet door de douane gezien mogen worden. Dat is slechts een illusie: alle koffers worden immers gescand. Dus probeer niets te verbergen wat niet gezien mag worden.

De hprc koffer

Het is een koffer die oorspronkelijk uit ItaliĆ« komt. Het zijn voortreffelijke, waterdichte koffers die een optimale bescherming bieden voor artikelen die erg kostbaar zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan fotoapparatuur. De hprc koffer is veel lichter dan alle ander soorten koffers van dezelfde grootte. Ze zijn ongeveer 25% lichter. Doordat deze hprc koffer lichter is, kun je ook meer aan gewicht in de koffer meenemen als je bijvoorbeeld een vliegreis gaat maken. Je zal dan niet zo snel het maximumgewicht bereiken. De leverancier is ervan overtuigd dat de hprc koffer niet kapot kan gaan. Daarom krijg je bij de aanschaf van een hprc koffer een levenslange garantie. Hij blijft waterdicht tot een diepte van 10 meter en kan worden gebruikt bij een temperatuur van - 40 tot + 80 graden Celsius. Indien je dus je spullen goed wilt beschermen, kan je ze het beste in een hprc koffer vervoeren. Heliko bv is al jaren specialist in speciale koffers. 


Delen